De n 

 

 

 

 

NIEUWS van  2020 

 Judith is moeder geworden van 2 geitjes en een bokje , de vader is Juul Vd Bouwerschap   Op hetzelfde moment werd haar dochter Julia moeder van een schimmel geitje  dit brengt het totaal op 5 schimmel geit lammeren en 1 bokje. Nu kunnen er nog 2 van de schimmelbok lammeren en daarna komen ze van de camelbonte bok.  Ook dit kunnen weer mooie kleuren worden  

 n 

Vorig najaar deed zich de kans voor Marrielle haar oudste dochter mandy Vd Optimist  ( v Gauke  ) met haar dochter Ursela terug te halen naar de Optimist. Heb ze beiden nog laten dekken door E G. Vandaag is Mandy bevallen van 2 bokjes en een Geitje allen bruin van kleur. Haar dochter Ursela is teruggekomen en kan over 3 week lammeren van De blauwschimmel Juul Vd Bouwerschap verwachten. Ook weer spannnend wat dat gaat worden.  

vaak pakt de combinatie Moke x EG goed uit. Dat lijkt nu ook het geval met een stippel geitje en bokje.  

 Hhh

vandaag was Tessy aan de beurt. Als eerste kwam er zoals verwacht een flinke bok, maar na een poosje kwam er nog een mooi roodbruin geitje. Dat bracht de eindstand van Lars op 10 bokjes en 2 geitjes.  Ik hoop en denk dat er wel een paar voor de opfok tussen zitten. Ze hebben over over het algemeen een mooie helder bruine kleur.  Nu is het wachten op nog 2 van EG2   Daarna komen de verassingen en kunnen we schimmel en cammel verwachten van Juul en Wildfjild.  

ook marisella 2 bokken van Lars Vd Wolfhaag   Dat brengt de stand 9 bokken en 1 geitje. Nu moet er nog 1 van Lars lammeren en dan komen er weer een paar van E G 2.  

Lars Vd Wolfhaag zorgt voor veel zonen. Evi Vd Optimist is bevallen van 3  bruinstippel bokjes. En Rosa is moeder geworden van 2 bruine bokjes.  

vandaag 12 febr zijn de eerste lammeren van Lars Vd Wolfhaag geboren. Patricia ( Marieke x EG)heeft 2 roodbruine bokjes gebracht.  Even later was Hayley aan de beurt  en zij kreeg 1 bruin geitje. Alles is zeer vlot verlopen.  Morgen verwachten we meer.              

 

Alle pups zijn nu naar hun nieuwe baasje  Alleen  Lorre mag bij ons blijven    

PuO

De zoon van  Jannie is vandaag naar  mevr Nel gegaan die hem gaat opfokken   Hij krijgt daar een liefdevolle verzorging en groeit op met een paar andere  

Gggp

Na een dracht van 147 dagen is Jannie van de Optimist bevallen van 2 geitjes en en bok.  Net als vorig jaar is er een stippel bij. Dat zal ze wel van overgrootvader Loeki Vd Vossenhoeve hebben   Nu kunnen we de komende dagen de eerste Lars Vd Wolfhaag lammeren verwachten.  

 Vandaag is de geboorte golf begonnen Vreewijk 6 en Jannette Vd Optimst zijn beide moeder geworden van een geitje en een bokje . Allen bruin van kleur   Vader is Esmays Grandeur  Komende dagen verwachten we er meer  

 

Jo

     Onze  hengst Joris LH  dit jaar bekroond met een eerste premie 

Joris ls verhuurd aan de fam Dijkstra uit Laren.  

 

Jj 

Toegevoegd aan mijn geitenstapel Vreewijk 6 Vd Niffelhof. Drachtig van Esmays grandeur.  

 


S3

 Eerste lammeren van Juul van het Bouwerschap   2 geitjes  

Marrielle1 januari is Marrielle Vd Optimst bevallen van 2 geitjes van Esmays Grandeur . Helaas is er 1 overleden Maar na 10 bokjes eindelijk een geitje van haar.

 

Nu is het wachten tot de 2e week van febr dan kunnen er een heel aantal komen  van Esmays grandeur  En Lars vd Wolfhaag  

 

Puppy s  van. Onze hond  Poes. En Vader Hummelshoeve Sil. Zij hebben allemaal een nieuw baasje gevonden en kunnen in februari het nest verlaten.

 p

 

   Y 

Pup  

 Schimmelgeiten drachtig van Juul Vd Bouwerschap  

 

 

 

Schim

Nn

Marrielle Vd Optimist. Res kamp stuifzand  

Val 7

 Valeriaan 7 Vd Optimist. Kamp Nieuwe Pekela.

kamp boklam. Bokkendag  Leusden.  

A 

 Hayley Vd Optimist  kamp geitlam nieuwe Pekela 

 Kamp Nationale Leusden  i

 

IEvi 

Evi Vd Optimist. res kamp  geitlam Zuidlaren  

Val6


 Valeriaan 6 res kamp boklam  Buitenpost  

 Jannie Vd Optimist

Jannie Vd Optimist res kamp oudere geit buitenpost 


MARIEKE VD OPTIMIST naf170
 
 
Marieke Vd Optimist kampioen buitenpost 2019

-- Stijlen --

 


 

 

llKsKsKsJannieJannie